Software Engineering MCQ Questions pdf for Entry Test With Answers

Software engineering objective questions and answers Part 3

  1. Usability can be measured in terms of:
    a. Time required to become moderately efficient in system usage
    b. Net increase in productivity
    c. Intellectual skill to learn the system
    d. All of the mentioned
    Answer: Option (d)
  2. What are attributes of good software?
    a. Software functionality
    b. Software maintainability
    c. Software development
    d. Both Software functionality & maintainability
    Answer: Option (d)
  3. Which of the following is also known as Verification and Validation Model?
    a. V-Model
    b. Waterfall Model
    c. Prototype Model
    d. Evolutionary Model
    Answer: Option (a)
  4. Software deteriorates rather than wears out because
    a. Software suffers from exposure to hostile environments
    b. Defects are more likely to arise after the software has been used often
    c. Multiple change requests introduce errors in component interactions
    d. Software spare parts become harder to order
    Answer: Option (c)
  5. Which of the items listed below is not one of the software engineering layers?
    a. Process
    b. Manufacturing
    c. Methods
    d. Tools
    Answer: Option (b)
  6. Which of these are the 5 generic software engineering framework activities?
    a. Communication, planning, modeling, construction, deployment
    b. Communication, risk management, measurement, production, reviewing
    c. Analysis, designing, programming, debugging, maintenance
    d. Analysis, planning, designing, programming, testing
    Answer: Option (c)
  7. The incremental model of software development is
    a. A reasonable approach when requirements are well defined
    b. A good approach when working core product is required.
    c. The best approach to use when large development team
    d. A revolutionary model that is not commercially used.
    Answer: Option (b)
  8. The spiral model of software development
    a. Ends with the software delivery of the product
    b. Is more chaotic than incremental model
    c. Calculate risk at each phase
    d. All the three
    Answer: Option (c)
  9. The prototyping software model is
    a. A reasonable approach when requirements are well defined
    b. Useful only when customer can not define requirement clearly
    c. best for large development team
    d. A risky model for producing meaningful product
    Answer: Option (b)
  10. Which question no longer concerns the modern software engineer?
    a. Why does computer hardware cost so much?
    b. Why does software take a long time to finish?
    c. Why does it cost so much to develop a piece of software?
    d. Why can’t software errors be removed from products prior to delivery?
    Answer: Option (a)
  11. Software is a product and can be manufactured using the same technologies used for other engineering artifacts
    a. True
    b. False
    Answer: Option (b)
  12. Software deteriorates rather than wears out because
    a. Software suffers from exposure to hostile environments
    b. Defects are more likely to arise after the software has been used often
    c. Multiple change requests introduce errors in component interactions
    d. Software spare parts become harder to order
    Answer: Option (c)
  13. WebApps are a mixture of print publishing and software development, making theirdevelopment outside the realm of software engineering practice.
    a. True
    b. False
    Answer: Option (b)
  14. There are no real differences between creating WebApps and MobileApps
    a. True
    b. FalseAnswer: Option (b)
  15. In its simplest form an external computing device may access cloud data services using a web browser.
    a. True
    b. False
    Answer: Option (a)
  16. Product line software developments depends on the reuse of existing software components to provide software engineering leverage.
    a. True
    b. False
    Answer: Option (a)
  17. Which of the items listed below is not one of the software engineering layers?
  1. Process
  2. Manufacturing
  3. Methods
  4. Tools

Answer: Option (b)

  1. Which of these are the 5 generic software engineering framework activities?
  2. communication, planning, modeling, construction, deployment
    b. communication, risk management, measurement, production, reviewing
    c. analysis, designing, programming, debugging, maintenance
    d. analysis, planning, designing, programming, testing
    Answer: Option (a)
  3. Most software continues to be custom-built because
  4. Component reuse is common in the software world.
    b. Reusable components are too expensive to use.
    c. Software is easier to build without using someone else’s components.
    d. Off-the-shelf software components are unavailable in many application domains.
    Answer: Option (d)
  5. The nature of software applications can be characterized by their information
  6. Complexity
    b. Content
    c. Determinacy
    d. both b and c
    Answer: Option (d)

See mcq on software engineering on Next Page

Please follow and like us:

Leave a Comment